Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/olkaspor/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/integrations/front-end-integration.php:329) in /home/olkaspor/public_html/wp-content/plugins/olka-core-booking-wordpress-plugin/includes/ocb-global.php on line 21
Fodboldrejser til Rom
Byen er stolt af at ha både AS Roma og SS Lazio på fodboldbanen. Rom-derbyet mellen holden beskrives som en af Europas aller sejeste kampe, også kaldt “Derby della Capitale”. I Rom kan I desuden føle historiens vingeslag og nyde pasta, parmaskinke, gelato og vin. I Rom smager maden og vinen bedre end noget andet sted. En rejse hit byder på fodbold i verdensklasse – speciellt under Serie A.
Mærk historiens vinger i Rom
Byen kan prale af både AS Roma og SS Lazio i fodbold. Roma-derbyet mellem holdene beskrives normalt som et af Europas hotteste derbyer, også kaldet Derby della Capitale. I Rom kan du også mærke historiens vinger og nyde pasta, parmaskinke, is og vin. I Rom smager mad og vine bedre end noget andet sted. En tur hertil giver muligheder for fodbold i topklasse.
TURISTATTRAKTIONER
Spanske Trappe
Dens rette navn er la Scalinata della Trinità dei Monti, og den forener kirken af samme navn, som ligger på bakken, med piazza di Spagna nedenfor. Den blev indviet i jubilæumsåret 1725. Den blev et samlingssted for kunstnere og intellektuelle, der gerne bosatte sig i de nærliggende kvarterer. Selv i dag er det et sted, hvor man møder mennesker fra hele verden, og det er en af Roms mest besøgte attraktioner. Til foråret vil trappen være skueplads for en af verdens mest kendte blomsterudstillinger.
Trevi-fontænen
Denne udstillingsfontæne i marmor, spredt mellem smalle gyder, stod færdig i midten af det 18. århundrede. Vandet kommer fra Jomfru-akvædukten, som blev bygget for mere end to tusinde år siden. Springvandet er for altid forbundet med, at Anita Ekberg vader i springvandet i Fellinis film La Dolce Vita. Traditionen siger, at man skal kaste en mønt i springvandet for at sikre, at man kommer til at se Rom igen.
Peterskirken
Kristendommens største kirke blev indviet i 1626 efter et byggeri, der tog 120 år. Der var tidligere en kirke på samme sted, som kejser Konstantin byggede oven på graven, hvor apostlen Peter er begravet. Konstantinbasilikaen var i begyndelsen af det 16. århundrede i så dårlig stand, at paven besluttede sig for nedrivning og en ny kirke. Mange arkitekter har været involveret i byggeriet, herunder Michelangelo, der tegnede kuplen.
Piazza Navona
Pladsen ligger på det sted, hvor kejser Domitian fik bygget en arena for atletikstævner og var i brug et stykke ind i middelalderen. Bygningen omkring pladsen er placeret oven på de gamle tribuner, og rester af disse er synlige under husene på nordsiden af pladsen. Pave Innocens X lod i midten af 1600-tallet bygge sit familiepalads og sin kirke på sydvestsiden, og kendte kunstnere og arkitekter blev engageret. Måske er det Roms smukkeste baroktorv med indbydende barer omkring – dog ikke af den mest økonomiske slags – billedsælgere, tegneserietegnere, jonglører, klapvogne … her er der aldrig tomt for mennesker.