Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/olkaspor/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/integrations/front-end-integration.php:329) in /home/olkaspor/public_html/wp-content/plugins/olka-core-booking-wordpress-plugin/includes/ocb-global.php on line 21

Fodboldrejser til Rom

Byen er stolt af at ha både AS Roma og SS Lazio på fodboldbanen. Rom-derbyet mellen holden beskrives som en af Europas aller sejeste kampe, også kaldt “Derby della Capitale”. I Rom kan I desuden føle historiens vingeslag og nyde pasta, parmaskinke, gelato og vin. I Rom smager maden og vinen bedre end noget andet sted. En rejse hit byder på fodbold i verdensklasse – speciellt under Serie A.

 

 

Mærk historiens vinger i Rom

Byen kan prale af både AS Roma og SS Lazio i fodbold. Roma-derbyet mellem holdene beskrives normalt som et af Europas hotteste derbyer, også kaldet Derby della Capitale. I Rom kan du også mærke historiens vinger og nyde pasta, parmaskinke, is og vin. I Rom smager mad og vine bedre end noget andet sted. En tur hertil giver muligheder for fodbold i topklasse.

TURISTATTRAKTIONER

Spanske Trappe
Dens rette navn er la Scalinata della Trinità dei Monti, og den forener kirken af ​​samme navn, som ligger på bakken, med piazza di Spagna nedenfor. Den blev indviet i jubilæumsåret 1725. Den blev et samlingssted for kunstnere og intellektuelle, der gerne bosatte sig i de nærliggende kvarterer. Selv i dag er det et sted, hvor man møder mennesker fra hele verden, og det er en af ​​Roms mest besøgte attraktioner. Til foråret vil trappen være skueplads for en af ​​verdens mest kendte blomsterudstillinger.

Trevi-fontænen
Denne udstillingsfontæne i marmor, spredt mellem smalle gyder, stod færdig i midten af ​​det 18. århundrede. Vandet kommer fra Jomfru-akvædukten, som blev bygget for mere end to tusinde år siden. Springvandet er for altid forbundet med, at Anita Ekberg vader i springvandet i Fellinis film La Dolce Vita. Traditionen siger, at man skal kaste en mønt i springvandet for at sikre, at man kommer til at se Rom igen.

Peterskirken
Kristendommens største kirke blev indviet i 1626 efter et byggeri, der tog 120 år. Der var tidligere en kirke på samme sted, som kejser Konstantin byggede oven på graven, hvor apostlen Peter er begravet. Konstantinbasilikaen var i begyndelsen af ​​det 16. århundrede i så dårlig stand, at paven besluttede sig for nedrivning og en ny kirke. Mange arkitekter har været involveret i byggeriet, herunder Michelangelo, der tegnede kuplen.

Piazza Navona

Pladsen ligger på det sted, hvor kejser Domitian fik bygget en arena for atletikstævner og var i brug et stykke ind i middelalderen. Bygningen omkring pladsen er placeret oven på de gamle tribuner, og rester af disse er synlige under husene på nordsiden af ​​pladsen. Pave Innocens X lod i midten af ​​1600-tallet bygge sit familiepalads og sin kirke på sydvestsiden, og kendte kunstnere og arkitekter blev engageret. Måske er det Roms smukkeste baroktorv med indbydende barer omkring – dog ikke af den mest økonomiske slags – billedsælgere, tegneserietegnere, jonglører, klapvogne … her er der aldrig tomt for mennesker.